18 Eylül 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde 1. hafta

DAY1
Barcelona - Sporting: 3-1
Basel - Shaktar: 1-2
Bremen - Anorthosis: 0-0
Chelsea - Bordeaux: 4-0
Marseille - Liverpool: 1-2
PAO - Inter: 0-2
PSV - At. Madrid: 0-3
Roma - Cluj: 1-2

Barcelona'nın galibiyeti çok normal; Shaktar'ın galibiyeti ise sürpriz ve Lucescu'nun bir diğer mucizesi. Anorthosis defans yapmayı çok iyi bildiğini kanıtlamaya devam ediyor, Chelse ise hem kendi liginin hem de bu ligin mutlak favorilerinden. Liverpool Gerrard ve Torres ile bambaşka bir takım oluyor, bu bir gerçek; Inter ise Mourinho ile bu sene bu kupada şeytanın bacağını kırabilir. Atletico'nun deplasman galibiyeti beklenebilir ama bu kadar net olması ilginç, Roma ise sadece ilk maçların değil son yılların en büyük fiyaskolarından birine imza attı diyebiliriz.

DAY2
Celtic - Aalborg: 0-0
D.Kiev - Arsenal: 1-1
Porto - Fenerbahçe: 3-1
Juventus - Zenit: 1-0
Lyon - Fiorentina: 2-2
ManUtd - Villareal: 0-0
R.Madrid - Bate: 2-0
Steaua - Bayern: 0-1

Aalborg'un deplasmanda Celtic'ten puan alması büyük bir olay, keza Dinamo Kiev'in de Arsenal karşısındaki puanı da öyle. Porto'nun Fener'i yenmesi son derece normal bir sonuç, keza Juventus'un Zenit'i yenmesi de öyle. Fiorentina'nın Lyon deplasmanından aldığı puan çok başarılı bir sonuç, keza Villareal'in Old Trafford'dan aldığı puan da öyle. Real'in kazanması en beklenen skorlardan briydi, keza Bayern'in de öyle.

İlk haftanın en başarılı takımı Cluj, en başarılı futbolcusu Gilardino, en güzel golü Gerrard, en büyük hayal kırıklığı ise Roma.