16 Ocak 2009 Cuma

Ara transfer gelişmeleri

Beşiktaş'ın Yusuf'u transfer etmesi kelimenin gerçek anlamıyla bir skandaldır bana göre. Ha, başarılı olur mu, olması imkânsız değil. Ama önemli olan da başarılı olup olmaması değil. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en rezil, en skandal başkanı olan Demirören'in taraftarı nasıl da salak yerine koyduğunun son göstergesi bu transfer, bu önemli. Ama kılıçla yaşayan kılıçla ölür demişler, Demirören'in Türk futbolundan ebediyen silinmesi de yakındır bence. En azından ümit ediyorum bunu.

Öte yandan Delgado'nun bu ülkedeki en iyi futbolcu olduğunu ısrarla belirten Mustafa Denizli'nin bu transferi bizzat istemesi başka bir kepazelik. Denizli'nin nasıl da günü kurtarma heveslisi, eski kafalı ve demode bir futbol adamı olduğunu mütemadiyen söylüyorum. Sezon sonunda o da Türk futbol ortamından ebediyen silinecektir.

Fenerbahçe'de ise Emreciksin dışında bir transfer yapılmadı. İç transfer görüşmeleri ise sürüyor. Bu kendini bilmez başkanın, Alex gibi artık miadını doldurmuş bir emekliye kaç para vereceğini merakla bekliyorum. Her hâl-i kârda bir kâbus gibi camianın üzerine çöken Aziz Yıldırım'ın kongrede (bir daha dönmemek üzere) gitmesini ve Sadettin Saran'ın başkan olmasını istiyorum. Bu konudaki ayrıntılı yorumları önümüzdeki günlere bırakalım.

G.Saray'ın zaten transfere ihtiyacı yok. Bu blogu açtığım günden beri yazıyorum, açık ara ülkenin en iyi kadrosu onlarda. Sakatlar iyileşince şampiyonluğun en büyük favorisi olacaklardır. Sivas maçı çok önemli elbette.

Sivas ise Kamanan diye bir forvet transfer etti. Neticede kadronun kırılganlığını azaltıp derinliğini arttıran bir hamle bu, bence olumlu. İnşallah ligi şampiyon olarak bitirirler diyeceğim. Onlar için de G.Saray maçı geçen yılki stresi atlatıp atlatmadıklarını göstermesi açısından büyü bir sınav olacak. Ben maçı kaybetmeyeceklerini düşünüyorum.

Trabzon'dakiler ise yine bu blogu açtığımdan beri yazdığım şeyi nihayet anladı ve sol açığa bir oyuncu arıyorlar. Bayern'den Sosa'nın ismini gördüm bir gazetede, eğer onu kiralayabilirlerse inanılmaz bir iş yapmış olurlar. Ne olursa olsun sol tarafa bir adam muhakkak alınmalı.

Bilgisayarım hâlâ tamirde, bu yüzden lig başlayana kadar aralıklarla yazarak ikinci yarıya sağ-sağlim girmeyi umuyorum. Takip edip hatrımızı soranlara teşekkürler...