18 Eylül 2010 Cumartesi

Pinooooooo!!!

G.Saray, 1.5 yıldır aynı teknik direktör tarafından çalıştırılıyor. O teknik direktör ki, çakma bir Hollandalı. Takımına bunca zamandır Hollanda futboluna ilişkin tek bir şey bile verebilmiş değil. Yardımcısı ile birlikte mütemadiyen rakip hocalara, antrenörlere ya da (daha vahimi) futbolculara saldırıyor; Karpaty gibi üçüncü sınıf bir takımdan son dakika golü yiyince "futbolcularıma profesyonelliği öğretemedim, taçları bile alelacele kullanıyorlar" diye zavallı demeçler veriyor; Ali Sami Yen'de önde oldukları G.Antep maçında yardımcısı vasıtasıyla top toplayıcı çocuklara haber gönderip topları geç oyuna sokmaları talimatını veriyor vs. G.Saray taraftarları arasında aklı başında olmayan genişçe bir kesim ise, gözleri kör bir şekilde bunun peşine takılmış, hayal görmeye devam ediyor.

Bu geceki Buca maçında son 5 dakikayı köşe gönderinde zaman geçirerek tamamlayan, ne Fener'de ne Beşiktaş'ta son 20 senedir görmediğimiz böylesi bir zavallılığa imza atan da yine Rijkaard'ın takımıydı. Ama asıl kepazelik ne derseniz, şimdi ona geliyorum.

Maçta 90+3. dakika, bir kontratak sırasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Pino, solda Sarp boş olmasına rağmen kaleye vuruyor ve kaleciden seken top kornere gidiyor. Tam o sırada yayıncı kuruluşun kale arkasında açık durumdaki mikrofonundan Sarp'ın hezeyanını duyuyoruz: "Ulan Pinooooo! A... koyıyım senin ben!"

Biz de merak ediyoruz: Bu kulüp, nasıl oluyor da 25 senedir bu ahlâk seviyesindeki futbolcuları ne yapıp edip bulabiliyor?

12 Eylül 2010 Pazar

Karanlık geleceğe bir adım daha..

Bugün sergilenen referandum isimli orta oyunundan sonra artık "dükkânı kapatıp gidebiliriz" gerçekten..

Neden böyle diyorum? Zaten tek parti iktidarı AKP -ve onun arka bahçesi olarak Cemaat- doğal olarak "Yürütme"nin başında.. E, Parlemento'da çoğunluk onlarda olduğuna göre "Yasama" da gitti.. Geriye ne kalıyor, vatandaş olarak elimizde bir tek ne vardı? "Yargı".. İşte bu referandum vesilesiyle o da elden gitmiştir. Şu önümüzdeki 3-5 yıl boyunca AKP ve Cemaat tarafından gem iyice azıya alınacak ve Cumhuriyet tarihinin -muhtemeldir ki- en karanlık dönemini yaşayacağız. Allah hepimizin sonunu hayretsin :s