15 Şubat 2011 Salı

Zavallı bir adam

Daha birkaç hafta önce Karabük karşısında 83. dakikada maç 0-0 iken, rakip sağ bekin kendi kalesinin doksanına vurduğu kafayla maçı kazanan Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener, dünkü Fener-Kayseri karşılaşmasında Kayseri kalecisinin maç başında yaptığı hatanın manidar olduğuna ilişkin (kendince ironik ama bizce zekâ yoksunu ve zavallı) bir takım açıklamalar yapmış. Son haftalarda biraz fazla konuşmaya başlayan bu vatandaşın ağzı ne zaman kapanacak, birileri kendisine ne zaman gereken cevabı layığı ile verecek, bunu çok merak ediyorum.

Trabzon'un bu yıl oynadığı 21 maçın 7'sinde rakip takımlara kırmızı kart çıkarıldığını, Gaziantep deplasmanında Bünyamin'in karnından uydurduğu penaltı ve kırmızı kartla galip gelindiğini vs. hiç kimsenin hatırlamadığını zannediyor muhtemelen. Ayrıca geçen sene Fener şampiyon olmasın diye Bursa'ya (sahaya çıkmadığı halde) verilen 9 puan, son haftalarda çalınan abuk-sabuk penaltılar, ligin son haftasında Toraman ve Rüştü'nün maçı nasıl sattığı vs. daha hiçbirimizin aklından çıkmamışken... Aynı tablo Trabzon maçlarında da görülecek ilerleyen haftalarda, biz buna hazırız. Zaten ligin ilk yarısında 2-3 tane ucuz penaltıyla onca puan kazandı Trabzon, onlar olmasa şu anda ilk 2'de bile olmayacaktı, o da ayrı konu. İkinci yarıda maçları biraz olsun âdilane bir şekilde yönetilmeye başlanıp puan farkı kapanınca, daha bu haftadan bu tarz konuşmalara başladılar ya, gerçekten yazık.

Şurası çok açık: Trabzon korkuyor. Fener'in büyüklüğünden, karizmasından, teknik adamı ve oyuncu kadrosunun kalitesinden, camiasının bütünleşmesinden, iştahından.. Fener'in her şeyinden korkuyor. Ama korkunun ecele faydası yok, bunu bu yıl görecekler umarım.

1971'in en iyi filmleri


1. Walkabout (10)
Nicholas Roeg

2. McCabe & Mrs. Miller (10)
Robert Altman

3. The Tragedy Macbeth (10)
Roman Polanski

4. Straw Dogs (9)
Sam Peckinpah

5. The Last Picture Show (9)
Peter Bogdanovich

Diğer: Harold and Maude (9), The Go-Between (8), The French Connection (8), Morte a Venezia (8), And Now Something Completely Different (7), Get Carter (7), A Clockwork Orange (7), Play Misty for Me (7), Willy Wonka and the Chocolate Factory (7), Dirty Harry (7), Bananas (7), Diamonds are Forever (6), Shaft (6), Born to Win (6), Escape from the Planet of the Apes (4)

Görmediklerim: Fiddler on the Roof, THX 1138, Sunday Bloody Sunday, The Omega Man, The Devils, The Andromeda Strain, Klute, Murmur of the Heart, The Panic in Needle Park, Summer of '42, The Decameron, The Beguiled, Nicholas and Alexandra, The Hospital, Wild Rovers, Taking Off, Vampiros Lesbos, The Anderson Tapes, Soleil Rouge, 10 Rillington Place, Trafic, Anand, Le Chagrin et la Pitié, The Boy Friend, Les deux Anglaises et le continent, Carnal Knowledge, Billy Jack.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Kocaman'dan doğru kadro

Aykut Hoca korktuğum şeyi yapmadı ve gördüğüm kadarıyla Emre'nin eksikliğinde olabilecek en doğru ve efektif kadroyu sahaya sürüyor. Gazetelerde ve internet sitelerinde Cristian ve Selçuk'un orta sahada yan yana oynayacağı gibi, tüylerimizi diken diken eden haberler gördük sabahtan beri ama Kocaman, sezon başından beri elli kere yazdığım ve değindiğim bu cinayeti bu kez işlemedi ve Topuz'u göbeğe çekerek Özer'i sağa koydu. Yabancı kontenjanı nedeniyle Stoch'u oynatamıyor ve bir yandan da Özer'i kazanmaya uğraşıyor. Eğer Özer yine hayal kırıklığı yaratırsa Stoch'u oynatmak adına savunmadan bir stoperi kesebileceği gibi, Niang son haftalardaki o uyuşuk ve bitkin görüntüsünde olursa Semih'i de ileri sürebilir. Niang'ın sol çizgide oynamaması ayrıca güzel. Bu maçtan ümitliyim.

Kayseri ise Tolunay döneminde olduğu iticilik seviyesinin çok uzaklarında, Şota ile birlikte inanılmaz sempatik bir takım hâline gelmiş durumda. Şota, bu ülkede benim en sevdiğim hoca konumunda şu anda ve kendisini bir gün Fenerbahçe'de görev almış olarak görmeyi de cân-ı gönülden isterim. Fener bugün yenilse, onun takımına yenildiği için de minimum seviyede üzülürüm. Ama o zaman da Kayseri'nin şu an bir Fener taraftarı olarak inanılmaz bir antipati ile baktığımız Bursa ve Trabzon'u geçmesini beklerim. Yoksa hiç yenmesinler bizi :)

Şaka bir yana, Fener'in kazanmasını bekliyorum.

13 Şubat 2011 Pazar

Yorumsuz

Şansal Büyüka (hakemler ve federasyona tepki gösteren kulüpleri eleştirirken): "Neymiş, 'yabancı hakem getirelim'miş. Peki getirelim, oldu olacak bari buraya yabancı yorumcu da koyalım.."

Maraton programından...