11 Haziran 2011 Cumartesi

Thursday - No Devolución (2011)


Taa 1997 yılında bir araya gelen ve post-hardcore/screamo sahnesindeki değişimin öncülerinden biri olan Jersey menşeli Thursday, bugüne kadar kotardığı onca çalışmanın ardından kendini adeta yeni bir grup gibi tekrardan lanse ettiği harikulade bir albümle karşımızda.. Önceki işlerinin hemen hepsinde görülebilen düz, çiğ ve (hayranlar bağışlasın) "özelliksiz" hardcore müziğin yerini bu kez çok daha katmanlı, derinlikli ve zengin bir sound almış. Nitekim çok da iyi olmuş; daha önce iki kez birlikte çalıştıkları prodüktör/ses vizyoneri Dave Friedman ile mayanın bu kez çok daha sağlam tuttuğu net bir şekilde görülüyor. Kimi şarkılarda post-rock'a doğru da meyleden grubun müziğinde bateri yine çok ön planda, vokalller gerçekten çok güzel ama "No Devolución"u tanımlayacak ana unsur için "albümün ruh hâli" denebilir. Çiğ ve ham duygu patlamalarından çok daha tercih edilebilir bir şey olan bu hâlet-i ruhiye, Thursday'i yılın (şu âna kadar) en başarılı albümlerinden birinin sahibi yapmaya yetiyor. 9/10

10 Haziran 2011 Cuma

Fener'in mevcut kadrosu...

Fenerbahçe'de şimdiye kadar yapılan 3 transfer, olası Sezer transferi ve alınacak ön libero ile birlikte, aşağıdaki gibi bir kadro ortaya çıkacak. Güiza ve Bilica'nın kesinlikle gönderileceğini biliyoruz ama bence yabancı bir ön libero alınırsa Cristian'ın da gönderilmesi gerekir (orada ön libero yedeği olarak Selçuk, Emre'nin yedeği olarak Özer ve Gökay yeterli) ama gönderilmezse de sorun yok. Cristian'ın, oynamadığı zaman sorun yaratan bir oyuncu olduğu iyi düşünülmeli.

Neyse, başka transfer yapılmasa bile bence bu kadro, gelecek sezon 3 kulvarda birden yarışacak derinlikte denebilir. Orhan, Caner, Uğur, Topuz, Özer, Sezer, Semih, Stoch, Dia, Niang gibi, birden fazla pozisyonda oynayabilen oyuncuların varlığı, kadro derinliğini daha da arttırıyor. Bir de Topuk Yaylası kampına bu şekilde tam kadro gidilirse, inanılmaz bir sezon bizi bekliyor demektir. Şimdiden heyecanlamamak mümkün değil.

Volkan

Gökhan - Lugano - Serdar - Santos

Topuz - ? (transfer) - Emre - Dia

Alex

Niang

------------

Serkan
(Mert)

Orhan - Bekir - Yobo - Caner

Özer - Selçuk - Cristian (Gökay) - Stoch (Uğur)

Sezer

Emenike
(Semih)

Cristian giderse..

Serkan
(Mert)

Orhan - Bekir - Yobo - Caner

Sezer - Selçuk - Özer (Gökay) - Stoch (Uğur)

Semih

Emenike

9 Haziran 2011 Perşembe

Lucho haberleri palavra (olmalı)

Fenerbahçe'nin, Güiza ve Bilica gittikten sonra alacağı yabancı oyuncu ile ilgili olarak basında onlarca isim gündeme geldi ve gelmeye devam ediyor. Son olarak Fransız basını, Marsilya'dan ayrılmak isteyen Lucho Gonzales'in sarı-lacivertliler ile flört hâlinde olduğunu iddia etti. Ve fakat bu haber, birden çok nedenden ötürü büyük ihtimalle asparagas bir haber. Bir kere Lucho, orta sahada oyun kurucu olarak oynayan, savunma özellikleri zayıf bir oyuncu. Olağanüstü bir teknik ve oyun zekâsına sahip ama Fenerbahçe, Alex'i göndermeyi düşünmüyorsa onun gibi bir adamı bedava bile almaz, almamlıdır. Fener'in aradığı oyuncu defansif özellikleri gelişmiş ama takımın pas trafiğine kalite katabilecek bir modern ön libero. Kocaman bunu kendisi söylemişti.

İkincisi, Stoch ve Dia gibi hamlelerle gösterdi ki, Aykut Kocaman genç ve gelecek vaat eden aç oyuncular istiyor. Lucho bu tanıma da hiç uymayan bir oyuncu.

Ayrıca 15 milyon avro gibi bonservis bedellerinden söz ediliyor ki, 30 yaşında bir adama bu parayı vereceklerini hiç sanmıyorum.

Dolayısıyla Fener taraftarları forumlarda "Lucho'yu almayalım" gibi yorumlarla kendini hiç yormasın, bu transferin gerçekleşme olasılığı %1 bile değildir. Zira bu kulüp, o şuursuz devirleri geçeli çok oluyor..

Best Music Videos Ever #4: California Love

Tüm zamanların en ilham verici rap şarkılarından biri olan California Love, merhum 2Pac ve Dr. Dre'nin kariyerindeki en iyi işlerden biri. Hype Williams'ın çektiği bu videoda konuk oyuncu olarak Chris Tucker yer almış. Uçuk, biraz aptalca ama fazlasıyla eğlenceli olan (ve çekildiği dönemde izlemiş olanlar için gönüllerde ayrı bir yeri bulunan) video, kıyafetlerinden setlerine kadar her şeyiyle Mad Max filmlerini hatırlatırken, özenli ve etkileyici bir post-apokaliptik dünya sunuyor; kirli jiplerin ve motorların çölde tozu dumana katarak yol aldıkları sahneler ve distopik kara filmleri anımsatan atmosferiyle ilgi çekici bir "Vahşi-Vahşi Batı" portresi çiziyor.

2Pac ft. Dr. Dre - California Love (1996)
Yönetmen: Hype Williams


7 Haziran 2011 Salı

Gökhan Inler.. Bir rüyadan fazlası..

Bir süre önce Fenerbahçe'nin ön libero arayışlarına ilişkin, Nigel Reo-Coker ile ilgili bir yazı yazmıştım. "Onun kalibresindeki oyunculara 10-15 milyon vereceğine, bedavaya Reo-Coker'ı alsınlar" diye bitirmiştim o postu ama bugün Fenerbahçe taraftarları olarak inanılmaz bir haberle adeta endoplazmik retikulum'umuza kadar sarsıldık.. İsviçreli oyuncu Gökhan İnler, kendi internet sitesinden menajerinin Fenerbahçe ile görüştüğünü ve hayırlısı neyse onun olmasını dilediğini belirtmiş..

Gökhan'ı anlatmaya gerek var mı? Şu anda Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri olduğunu, hem defansın önünü kapatan, hem mücadele eden, hem oyun kuran hem de takımına liderlik eden, tepeden tırnağa futbolcu diyebileceğimiz bir isim olduğunu bilmeyen var mı? Fenerbahçe ve Türk futbolu için bir rüyadan bile fazlası Gökhan İnler.. Türk statüsünde oynayacak olmasının sağladığı avantaj, futbolculuğunun yanında hava-cıva kalıyor. Öyle bir futbolcu ki, şahsen ben 2 yabancı hakkımı bile onunla doldururdum :)

Fenerbahçe'nin direkt olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması, Fransız dergilerinde "Avrupa'da geleceğin dev kulübü" olarak lanse edilmesi, ülke olarak vergisiz uçuk rakamlar verebiliyor olmamız vs. gibi nedenlerle bu transfer çok olası görünüyor. Son yılların en büyük hamlesi olacak olan bu gelişmeyi, radarlar açık, heyecanla bekliyoruz..

6 Haziran 2011 Pazartesi