17 Haziran 2011 Cuma

Best Music Videos Ever #5: Imitation of Life

Ülkemizde en çok tanınan ecnebi müzik gruplarından biri R.E.M. kuşkusuz. 1991 yılında, yine nefis bir videoya sahip olan "Losing My Religion" şarkısıyla hayatımıza girmişlerdi, dün gibi hatırlar hepimiz. Bu postun konusu olan şarkı ise 2001 tarihli, gösterişsiz, mütevazı ve vasatın üzerinde olmasına karşın, döneminde görmezden gelinip hemen unutulan "Reveal" albümünde yer alıyor. Şarkının kendisi grubun en iyi işleri arasında ilk 50'ye girebilecek kadar güzel ama klibi insanın tüylerini diken diken edecek bir deha ve işçilik barındırıyor. Seyreden herkesin anlamakta önce çok zorlandığı ama işin sırrını çözdükten sonra "vay anasını!" demekten kendini alamadığı müthiş bir video bu. Bu tip listelerin gediklilerinden biri aynı zamanda..

R.E.M. - Imitation of Life (2001)
Yönetmen: Garth Jennings


16 Haziran 2011 Perşembe

Forlan, Reyes, Ujfalusi..

G.Saray, Selçuk, Elmander ve Ceyhun Gülselam'ın ardından 3 transfer daha yapmak üzere. Atletico Madrid'den, başlıkta adı geçen üç oyuncu ile büyük oranda anlaşılmış durumda; zaten borsaya bildirildiğine göre büyük oranda iş bitmiştir. Forlan için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Daha geçen yıl Dünya Kupası'nın MVP'si seçilmiş, akıl almaz derecede zeki, kurnaz, duran top ustası, karakteri düzgün, rüya gibi bir oyuncu. Anelka, Roberto Carlkos gibi bir transfer. G.Saray'a bile gelmiş olsa, onu seyredecek olmak büyük bir zevk. En az 20 gol atacağını düşünüyorum.

Reyes, yine bütün futbolseverlerin tanıdığı müthiş bir yetenek. Ama ülkesi dışında sıla özlemi çektiği için Arsenal'de başarılı olamayıp Real'e transfer olmuştu. Orada fazla oynama fırsatı bulamadığı için de Atletico'ya geçti. Tek başına maç alabilecek kadar yetenekli, durup dururken skoru değiştirebilen, duran toplarda etkili, asistçi ve topa müthiş vuran bir oyuncu. Eksileri ise savunmaya yardımının kısıtlı olması ve devamlılığının olmaması. Gerçi onun sağ, Simao'nun sol açık olduğu bir düzenle Avrupa Ligi'ni kazandı Atletico ama arkasında Ujfalusi vardı Reyes'in, şimdi Sabri olacak :) Forlan kadar verimli olacağını düşünmüyorum ama yine de katkı sağlayabilir. Anadolu'daki deplasmanlarda zorlanacaktır.

Ujfalusi ise niye alındığını hiç anlamadığım tam bir kasap. Yıllardır Lugano'ya laf söyleyen utanmazlar bu adamı nasıl benimseyecek, göreceğiz. Lucas Neill kesinlikle Ujfalusi'den daha iyi bir oyuncu ve ben olsam bin kere Neill'ı tercih ederdim. Hatta kaptan yapardım; onun niye gönderildiğini, Tomas'ın niye alındığını anlamak çok güç. G.Saray'ın evinde oynadığı maçlarda geniş alanda (örneğin) Tita'ya falan yakalandığında direkt olarak kart görebilecek bir oyuncu. Bedavaya alındıysa bilmem ama hele bir de bonservisine para verildiyse çok gereksiz bir transfer.

Tabii yaş ortalaması 31 olan bu oyunculara ne kadar para verildiği, o paranın nereden bulunduğu da önemli. Sadece yayıncı kuruluş ve stadyum gelirleri ile bunları karşılamak mümkün değil ama onu da Aysal düşünsün. Beni ilgilendirmiyor.

G.Saray Muntari, Cambiasso, Kallström tarzı bir sol ayaklı (yardımcı) ön libero ve yabancı kaleci ile transferi kapatacak. Gelecek seneki G.Saray'ı, bu senekine bin kere tercih ederim. Onların yarışta olmadığı bir ligi de istemem. Bu yüzden hamleler benim için olumlu, hayırlısı olsun.

? (transfer)

Sabri - Servet - Ujfalusi - Balta

Selçuk - ? (transfer)

Reyes - Elmander - Forlan - Arda

14 Haziran 2011 Salı